Meny

Stäng
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

I spåren av Corona – Etik, Hållbarhet, Risk, 2030-målen – Hur kan man jobba effektivt och klokt?

2021-04-16 @ 08:00 - 09:00

Free
Corona virus

Många företag har skrivit på att arbeta och följa 2030-målen. Under närmaste åren har det varit stort fokus på klimatfrågan, på mat och drivmedel, industrins produktionsmetoder och innovation och inkludering. Nu kommer också ett ännu större fokus på människorna som arbetar i företagen.

På dagen frukost får vi lyssna Kajsa Nylander hållbarhetsdirektör på Svenska Spel som precis genomfört en Human Rights Due Diligence.

Ofta är de bara presenterade som anonym data. Vi tror på berättandet. På att hitta mönster och följa människor genom hela anställningen. Många HR-roller har döpts om till Experience Managers – de ska fokusera på medarbetarnas upplevelse och erfarenheter på jobbet. Hur jobbar de?

Många företag är vana att granskas utifrån etiska principer i rollen som underleverantör till en kund som kräver en uppförandekod eller etiska principer kring arbetsförhållanden. Men många blir överraskade när de inte lever upp till dem. Avslöjanden att idealen avviker från verkligheten är inget som ett företag kan bli överraskad över – utan något som man bör planera efter. Hur långt kan man ta det under träning och utbildning? Trivsel och säkerhet går hand i hand.

Hur hittar vi verklig information och vilka metoder finns lokalt för att ursprungsfinna hur det egentligen är? Ledarskapet står i centrum för många processer – parallellt med ledarna och cheferna finns it-organisationen, säkerhet, trygghetsorganisationer, HR och fackliga organisationen.

Vi kommer få chans att ta ett snack med Erik von Essen som till vardags ansvarar för ett stort arbete kring brottsprevention. Då får vi chans att prata om förebyggande och varför det är så viktigt att fånga tidiga signaler hos individer.

Med oss har vi experter som kan mycket om dessa frågor även bland alla deltagare och konsulter. Vi samlar på oss erfarenheter och har bjudit in skickliga och kunniga personer att prata om hur vi skapar trygga organisationer, upskill och reskill, om code of conduct hur man jobbar med det.

Häng med och utveckla kloka inspel, vi letar best practise.

Details

Date:
2021-04-16
Time:
08:00 - 09:00
Cost:
Free