Meny

Stäng
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hitta din motivation med positiv psykologi

2023-11-06 @ 10:00 - 11:30

Free

Vi har skapat en kurs som vi själva skulle vilja delta i. Som experter inom positiv psykologi kommer vi guida dig genom en resa för att utforska de faktorer som påverkar vår motivation, lycka och välbefinnande i livet. Under kursen kommer vi också lyssna till inspirerande personliga berättelser om hur man kan möta och övervinna stora utmaningar.

Kursen är utformad som en balanserad mix av engagerande föreläsningar, givande gruppdiskussioner och praktiska övningar. Vår ton kommer vara stöttande och uppmuntrande, med ett starkt fokus på att erbjuda konkreta verktyg för din personliga och professionella utveckling.

Kursen kommer att hållas 6 tillfällen a´1,5 timmar i veckan med start 22 maj, med en ny omgång 11 september och ytterligare en ny startar 6 november en gång i veckan 1,5 timmar.

Se datum nedan tiden är kl10-11.30 vid följande tillfällen:

6 nov, 12 nov, 20 nov, 27 nov, 4 dec, 11 dec 

 

Del 1: Introduktion – Vad betyder motivation och positiv psykologi?

Lär dig hur positiv psykologi kan öka din motivation. Utforska människans natur i kris. Deltagarnas egna erfarenheter av positiv psykologi i gruppdiskussioner och övningar.

Del 2: Positiv psykologi och motivation i hjärnan – Hjärnans påverkan på vårt beteende.

Förstå hjärnans uppbyggnad och hur den påverkar din motivation. Hitta din passion och hur du kan använda den för att öka motivationen. Träning på att öka välmående genom små dagliga steg.

Del 3: Värden och mål – Sätt upp och nå dina livsmål.

Identifiera dina personliga mål inom relationer, hälsa och arbete. Utforska möjliga vägar för att uppnå dina mål. Använd gruppdiskussioner och individuella övningar för att brainstorma lösningar.

Del 4: Motivation efter kris – Återhämtning och ny motivation.

Hitta inspiration från andra som övervunnit liknande situationer. Lyssna på Rickards livshistoria och lär dig hans framgångsstrategier. Använd gruppdiskussioner och individuella övningar för att identifiera förebilder och deras lärdomar.

Del 5: Att bibehålla motivation genom livet – Hitta din drivkraft.

Lär dig stresshanteringstekniker för att stödja din motivation. Utforska olika strategier för långsiktig motivation. Använd gruppdiskussioner och individuella övningar för att skapa en personlig plan för bibehållen motivation.

Del 6: Plan nu och framåt – Skapa din egen vidmakthållandeplan.

Sammanfatta kursens innehåll och reflektera över ditt lärande. Planera ditt nästa steg mot ökad motivation. Använd positiv psykologi-tekniker i gruppdiskussioner och individuella övningar för att öka motivationen och reflektera över dina framsteg.

 

Kostnad: För företag 1500 kr + moms per tillfälle. För privatperson 550 kr ink moms per tillfälle.

Betalning kan ske via Swish eller via faktura.

Målgrupp: För dig som vill öka din motivation.

Kursledarna:

Marie Dygd Norberg – Fysioterapeut, ergonom & mental tränare

 

Richard Persson – Uppskattad föreläsare & pedagog med hög kunskap inom positiv psykologi

 

Kristina Elliot – Grundare & VD för Rehappen & konsult inom ledar- och medarbetarutveckling