Meny

Stäng

Internationella barncancerdagen – Låt oss stanna upp och fundera på vad som gör vårt arbetsliv mänskligt? Är det lönsamt?

Vi är i en av de största transformationerna som organisationer gått igenom på över 150 år, sägs det. Det pågår digitalisering, elektrifiering, automatiserade lösningar, AI och nya GTP robotar och helt nya hållbara lösningar. Det gör ont, vi blir stressade men är det verkligen sant att förändringen är så stor?

Jo, många forskare pekar på det. Studier pekar på att 7/10 chefer har psykiska utmaningar. 75% av unga akademiker känner utbrändhet och psykisk ohälsa.

Även utan dessa stora omställningar kan vi på personliga plan utsättas för svåra förändringar – pga sjuka barn, egen sjukdom eller förlora arbetet, oro för ekonomi eller andra hot.

Det finns all anledning att fundera på hur vi på bästa sätt stöttar våra medarbetare med wellbeing – på riktigt.

Det handlar om konkurrenskraft och att alla verksamheter bör ta in hälsa och välmående i affärsstrategierna och affärsmålen.

När vi själva eller våra barn och familjemedlemmar drabbas av allvarlig sjukdom – då står vi inför att vara tvungna att hantera situationen. När ett barn blir cancersjukt eller när du som chef och ledare behöver ta svåra beslut kring medarbetare.

Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. Det vill vi uppmärksamma och också lära oss av hur barncancerfonden i Sverige fått företag och medarbetare att sluta sig samman och röra sig samtidigt som medarbetare samlar in pengar. Låt oss lyssna på partneransvarig Magnus Sjödin om hur barncancerfonden arbetar med att inspirera både till medkänsla och att involvera människor i rörelse på olika sätt i företag.

Det är helt uppenbart att företag behöver ha planer och strategier för medarbetares välmående! Finns det med i er plan? Låt oss diskutera och inspireras av varandra!

Med oss har vi också Karin Hansson som leder ledarutvecklingspodden. Låt oss lyssna på arbetet att gå från fokus på sjukfrånvaro till frisknärvaro. Låt oss ha en dialog kring hur vi som arbetsgivare kan bli duktiga på att stötta våra medarbetare och chefer genom att satsa på välmående.

Vi diskuterar frågor som:

  • Finns en strategi för att förebygga psyisk ohälsa? Hur ser den organisationen ut?
  • Målsätter ditt företag och du som ledare välmående och psykisk hälsa?
  • Finns väl fungerande systematiska sätt att utveckla verksamheten och arbetsmiljön i en tid av stark förändring?

Stort tack Barncancerfonden och Karin Hansson från ledarutvecklingspodden för att ni kom till oss!

Här finns länken till webinariet