Meny

Stäng

Personal development & motivation

Afa-bidraget höjs!

Nu upp till 90% av utbildningskostnaden

Under slutet av 2023 kom den fina presenten att Afa-bidraget för utbildning av chefer och skyddsombud förlängs till den 30 juni 2024. Flera av våra kunder har redan tagit del av möjligheten genom exempelvis hållbart ledarskap och strategiskt arbetsmiljöarbete. Ditt företag kan ta del av detta tack vare att bidragsutrymmet har ökat från max 70% till max 90% av utbildningskostnaden. Är du intresserad av att boka utbildning? Läs mer på vår hemsida. Rehappen är sedan länge godkända.

Personal development & motivation

Går det att påverka motivationen? För att inleda våra fyra fredagar för friskvård kommer vi under fredagen den 2:a och 9:e februari att diskutera personlig utveckling och motivation. Är du redo att ta steget mot en djupare förståelse av lycka, motivation och personligt välbefinnande? Vi presenterar en omfattande program inom positiv psykologi, utformad av ledande experter för att passa både individer och hela organisationer som strävar efter hållbar utveckling och tillväxt. Vi bjuder in dig till ett kostnadsfritt 30-minuters introduktionswebinarium för att ge dig en inblick i hur denna kurs kan stärka dig och ditt team eller hela organisationen. Programmet passar alla som vill öka sin motivation. Vi börjar där DU står.

Under fredagen kommer följande att medverka:

  • Marie Dygd Norberg – Fysioterapeut, ergonom & mental tränare
  • Richard Persson – Föreläsare & pedagog inom positiv psykologi
  • Kristina Elliot – Grundare & VD för Rehappen & konsult inom ledarutveckling

Anmäl dig på vår hemsida eller på LinkedIn eller kontakta oss info@rehappen.se

Vikten av att röra på sig – Tillsammans!

Fler och fler företag börjar införa träning på betald arbetstid. Folkhälsomyndigheten och WHO rekommenderar pulshöjande fysisk aktivitet i minst 150-300 minuter per vecka (Länk). I en tid där vi ofta fastnar bakom skärmar och i stillasittande sysslor, blir det allt viktigare att hitta sätt att vara aktiva. Och vad är bättre än att göra det tillsammans med andra? Att motionera tillsammans skapar en unik dynamik som inte bara uppmuntrar till regelbundenhet i träningen, utan även stärker sociala band. När vi tränar med andra, ökar vår motivation – vi peppar varandra, skrattar tillsammans och delar upplevelsen, vilket gör det lättare att hålla sig till rutiner. Fördelarna är både fysiska och psykologiska, där vi även erbjuds en paus från vardagens rutiner och stress. Att ha kul tillsammans ökar det informella lärandet visar forskning. Hör av dig om du vill veta mer. 31 januari genomfördes upp och hoppa kampanjen av Generation Pep. Budskapet är att använda tiden när vi ändå väntar, till att röra på oss.

Almedalen 2024 – ses vi?

Från den 25 juni kommer Rehappen att vara på plats i Almedalen för att diskutera viktiga och aktuella ämnen. Tidigare år har vi haft ett tydligt fokus på ett hållbart arbetsliv och hållbara medarbetare, men i år kommer vi att leda flera panelsamtal med fokus på ledarskap. Under våren kommer Rehappen presentera flera experter inom olika branscher, som alla utmärker sig inom just ledarskap. Är du på plats? Mer info kommer!

Vi lägger som vanligt till vid hamnen då vi seglar dit!

Ledarskap i fokus 2024!

Swedish labour and employment law training

Vi noterar att en stor del av kommunikationen kring svenska modellen sker på svenska. Internationella företag och medarbetare som vistas utomlands eller som kommer från andra kulturer missar ibland information om hur systemet i Sverige fungerar. Rehappen hade ett 2-timmars-seminarium i veckan tillsammans med advokaten och experten inom arbetsrätt, Jenny Jilmstad om svenska systemet för internationella HR kollegor. Det är viktigt att få ut kunskapen och involvera. Webinariet var uppskattat och kommer med största sannolikt att hållas igen! Här nedan syns de delar vi hade som ambition att ta upp – så klart hann vi inte med allt på två timmar.

Jenny Jilmstad

We are happy to offer you a Swedish labour and employment law training, with Jenny Jilmstad Partner at Advokate Firmaet Schødt (on the picture above) and Kristina Elliot at Rehappen. This is for foreign HR and managers with operations in Sweden. What we will talk about:

• Basic Swedish labour law and legislation

• Laws and case law

• Collective agreements and local agreements

• Obligation to negotiate

• Obligation to provide information

• The Employment Protection (LAS) and changes to LAS in 2022

• Forms of employment • Information on terms of employment

• Termination due to redundancy, relocation, LIFO-list and exemptions

• Termination due to personal reasons

• Dismissal

• Secrecy

• Non-compete clauses, etc

• The Holiday Act

• Working hours rules (working hours, overtime, rest etc.)

• Work environment responsibility

• The employer’s responsibility in the event of illness and for rehabilitation

• Discrimination

• Whistleblowing

• Employment GDPR It is for free and for non Swedes and international HR-friends.

For interest: Email info@rehappen.se

Reh(app)en

Vi på Rehappen vill återigen slå ett slag för vår system och applikation som har lanserats för våra kunder. Appen är till för dig som har en arbetsgivare som är ansluten till Rehappens sjukfrånvarotjänst. Du hittar appen både på App Store och Google Play. Den kommer snart finnas tillgänglig via partners som Fortnox och Microsoft. Systemet automatiserar och hjälper chefer och HR med all admin runt sjukskrivningar. Idag riskerar många företag utan ett säkert system en GDPR-risk .

Behöver du hjälp? Hör av dig om du vill veta mer om Rehappen och våra tjänster eller ställa en klurig fråga, boka demo för vårt system eller bara prata om hur ditt företag kan bli mer hållbart?

Appen skickar informationen om sjukskrivning till de som behöver veta för att förenkla produktionsplanering.

Maila oss gärna eller boka en demo direkt via hemsidan!