Meny

Stäng

Hållbara medarbetare! Hur?

Vårt Why är HUR!

Vi kommer att starta upp en pilot för best practice inom transformation, hållbarhet, hälsa- och välmåendestrategier. I det arbetet kommer vi intressera oss för att kontakta de som vill jobba för “hållbara organisationer”, som till exempel HR-chefer, VD, arbetsmiljöansvariga, Heath & Safety, Skyddsorganisation, föreningar och samverkansorganisationer, arbetsgivareorganisationer, fackföreningar och Hållbarhetsinitiativ av olika slag. Projektets första fas har börjat i mars och vi kommer att ses i Almedalen i slutet av juni och början av juli och avslutar med heldagsmöte den 14 september på Norrsken i Stockholm och Digitalt eller i lokala träffar ute i landet från Norr till Söder – Öst till Väst. 

Varför en pilot?

Vi följer nyheter dagligen och ser att vi har stora utmaningar när det gäller att skapa hållbara företag och en hållbar värld. Många av oss vet varför det är viktigt – och vi vet till viss del HUR vi ska göra, men vi har upptäckt att det behövs samarbete mellan oss för att hitta best practice och för att fånga våra utmaningar och behov. Dessutom kommer nya Eu-direktiv som vi vill möta upp. 

Vi vill samla ihop kunskap och sprida den! Presentation och workshop av vårt arbete tillsammans kommer ske i Almedalen 27 och 28 juni samt på Norrsken och digitalt 13 september. Rehappen har en kultur och önskan att stötta på riktigt när det gäller hållbarhet genom att få “huret” på plats. Vi stöttar medarbetare, chefer, ledning, styrelse och skyddsorganisation. Utan ett tydligt gemensamt hur är det svårare. Det innebär att det blir ett ganska brett arbete kring medarbetare och medarbetares välmående baserat på varje företags egna behov. Vilka processer och insatser behövs när det gäller är olika.

Det kan vara dialoger, samtal, “hållbara-medarbetar-program”, KPIer och EU:s nya ESRS ramverk (ex ESRS S1 och S2), system för uppföljning av sjukfrånvaro, mindfulness och mental träning, personalhandbok, sjukgymnastik, kost, motivationsstöd, sorgebearbetning, Health & Safety, Arbetsmiljö, HR, visselblåsarsystem, utbildningar och konkreta situationer där någon har svårigheter eller vid anpassning och rehab.

Ett tech system är en viktig komponent i arbetet och vi vill få ut kunskapen om att Rehappen Software och våra utbildningar finns. I vårt arbetet kommer vi att dela best practice och när det gäller utmaningar och behov kommer vi summera det anonymt! Genom att göra det tillsammans med er kommer vi nå längre och lättare kunna bidra till att öka hållbarheten. Vi lyssnar – och håller ihop arbetet. Ta kontakt med oss om du vill höra mer. 


Alla pratar om digitalisering, AI och Tech 

JobTech, EdTech, MedTech, RehabTech & HealthTech… Rehappen deltar i seminarium hos Swedish Jobtech. Tidigare har vi pratat om Medtech och hur nya tekniker förändrar vårt sätt att hantera, förstå och fatta beslut baserat på data. Välkomna till nästa spännande seminarie tillsammans med Rehappen och gäster hos Swedish Jobtech! Nedan ser ni inbjudan:

HealthTech vs RehabTech

Dags att möta de nya techformerna för bättre hälsa på arbetsmarknaden och se den mjuka välfärdstekniken som kan både göra skillnad och öppna upp för en digital egenmakt. Ta chansen att lyssna till forskning, offentliga aktörer, deltagare, coacher och företag.  

Ta chansen att lyssna till forskningen, de offentliga aktörerna, utövarna (deltagarna & coacherna) samt företagen som tillsammans visar hur vi kan hitta en process där livskvalité och effektivisering kan gå hand i hand för att få medborgaren komma ut i jobb eller studier. Nu presenterar vi digitala lösningar som förenklar hälsovårdens arbetsinsatser från prevention till behandling till utvärdering och efterkontroll på både individ- och organisationsnivå.

En smart länk mellan individ- och samhällshälsa. Inom ramen för Jobtech skapar aktörer inom hälsovård, rehabilitering, arbetsplatsträning, HR och digital utveckling olika former av tjänster. Lösningarna är framtagna för att möta rehabilitering och hälso – branschens särskilda utmaningar och komplexa hälsokultur. Där strävan är att erbjuda hållbara och effektiva lösningar och verktyg som i längden ger ett hälsosamt, säkert och stimulerande arbetsliv.

Vi kommer att presentera företag, politiker, myndigheter, näringsliv och andra beslutsfattare. Som tillsammans verkar för hållbara och innovativa lösningar kring hälsa, arbetsliv, utbildning och digital utveckling. Tillsammans kommer vi bjuda på en sprakande debattpanel, spännande presentationer och konkreta exempel från tidigare deltagare och användare.

  • Robert Persson Asplund, chefspsykolog och forskningsansvarig på Empowered Health
  • Annika Angerfelt, förbundschef på samordningsförbundet i Stockholm
  • Arvid Vikman, politiker i arbetsmarknadsnämnden i Stockholm
  • Tapio Salonen, professor inom socialt arbete samt utvecklarna av
  • Rehappen & MyIndicators är några av våra gäster.

26 apr. 15:00 – 17:00

The Park Södra, Magnus Ladulåsgatan 1, 118 65 Stockholm, Sweden


Utbildningar hos Rehappen

Rehappen erbjuder en mångfald av utbildningar inom området hållbara medarbetare och hållbart ledarskap. Wellness strategy programs, inkludering, traineeprogram, självledarskapsprogram, utbildning kring strategisk rehablitering och nu till hösten en utbildning kring den nya personalekonomin. Vi kommer inom kort starta ett motivationsprogram. Du vet väl att vi också har Rehappen balans som handlar om stressprevention, kognitiv styrketräning, mental träning, yoga, mediyoga kost och massa mer. Just nu håller vi på att bygga upp tydligare erbjudanden från våra otroliga konsulter. 

Behöver du hjälp? Vill ni veta mer om Rehappen och våra tjänster eller ställa en klurig fråga, boka demo för vårt system eller bara prata om hur ni som företag kan bli mer hållbara eller fika?  Maila oss gärna på info@rehappen.se