Meny

Stäng

Wellbeing program startat tillsammans med studenter på Uppsala Universitet

“PA-familjen! Se hit!”
Under de senaste åren har vardagen präglats av pandemin och förändringarna till följd av den. Vi har umgåtts och studerat digitalt. Trots förändringarna står vissa faktum kvar: många av oss upplever fortsatt en stress, en vilja att i princip alltid vilja prestera på topp samt en känsla av att inte få ihop vardagen och allt roligt vi vill hinna med.


På ett möte med Kristina Elliot, ordförande i Alumnicus och grundare av Rehappen, kom detta på tal. Vi diskuterade hur vi skulle kunna komma runt detta och vad vi egentligen kan göra själva.

Varför inte erbjuda studenterna ett wellbeingprogram?
Detta program skulle ge oss studenter möjligheten att ta del av ett program som Rehappen brukar erbjuda chefer och medarbetare i företag. Det är ett program med fokus på hållbarhet och välmående, att skapa hållbara arbetssätt för att du ska kunna må bra och prestera över tid men även självledarskap och coaching, kost, neurovetenskap och angränsande områden.
Rehappen hjälper oss hitta metoder som funkar för oss studenter och som vi kan haka på redan befintliga beteenden och aktiviteter i vår vardag. Kom som du är, inga projektarbeten kommer läggas på dig!
Vilka är då Rehappen?
Rehappen erbjuder ett modernt IT-system som digitaliserar och strukturerar arbetet med sjukfrånvaro – från analys, dokumentation och ett antal tjänster kopplat till arbetet med sjukfrånvaro, arbetsmiljö, ledarskap, kultur och HR. Utan systemstöd är det svårt för chefer och HR att följa upp på individnivå. Rehappen är ett system som samlar läkarintyg, rehabplaner, rehabiliteringsprocesser, information om individers frånvaro (Rehappens hemsida, 2022)
Konsulterna som ni kommer möta under programmet är allt från ledarutvecklare, coacher och hälsovetare till personalvetare, experter inom wellbeing och hälsocoacher.

Medverkande konsulter: Håkan Anlid som till vardags finns i Scheiweiz, Annika Thimberg Göteborg, Johanna Kallstenius Stockholm, Kristina Elliot Stockholm, Sanna Käll och Malin Bäckman Stockholm, Latifa Lindberg och Sari Ilo Finland.