Meny

Stäng

Corona Covid-19 och HR – hur gör vi?

Här kommer en podd där Ann-Marie Forsmark, Boel Stier och Kristina Elliot pratar om Corona Covid-19 och hur arbetsgivare jobbar med det. Vi lyssnar runt med er kunder och hör hur alla sliter med riskanalyser, sjukfrånvaro, policies, principfrågor, hålla igång produktion vs hålla i karantän. Avsnittet spelades in för 3 dagar sedan och verkligheten har redan flyttat på sig…. Vi kommer lägga upp saker här då vi träffar många olika företag och vill att vi ska dela tips med varandra.

Här finns en länk till försäkringskassan. Allt är inte klubbat ännu, men karensavdraget är borttaget för medarbetaren. Som arbetsgivare gör du som du brukar med karensavdraget och medarbetaren får söka ersättning direkt från försäkringskassan.

Läkarintyg vid dag 8 tas också bort så att medarbetare får vara sjuk upp till 14 dagar innan läkarintyg krävs. Detta för att minska trycket på vården.

https://www.forsakringskassan.se/privatpers/coronaviruset-det-har-galler

Vi vet att det är svårt för företag att få en överblick över sjukfrånvaron. Ni vet väl att ni kan prova vårt system för sjukfrånvaro utan kostnad.

Ta hand om er därute! Glöm inte att vara snälla och omtänksamma!

I länken nedan finns en länk till podden.

142: Coronaviruset för dig som arbetsgivare