Meny

Stäng

Saknar företagsledningen data och verktyg för att förebygga, förstå och lösa de kärnfrågor som har lett till anställdas frånvaro eller kompetensbrist?

Nu närmar vi oss höst, kyligare på morgonen och krispigare luft. Hösten kan även symboliseras som en nystart i arbetslivet. Vi på Rehappen lyfter återigen Personal- och chefsmässan, gräver lite djupare i Rehappen Software och uppmärksammar suicidpreventiva dagen 2022. Från och med 1 september trädde nya ändringar i kraft gällande sjukförsäkringen värda att notera. Slutligen uppmanar vi er att delta i vår enkätundersökning om social intern hållbarhet där vi erbjuder en nulägesanalys av ert företag.

Personal & Chef 2022

Vi slår åter ett slag för Personal & Chef den 28 till 29 september på Kistamässan. Att besöka är kostnadsfritt och du registrerar dig här! Du hittar oss i monter R:18 vid Digital- & Techscenen. Vi ser fram emot att ses!

inbjudan-personal_chef

Rehappen Software 

Saknar företagsledningen data och verktyg för att förebygga, förstå och lösa de kärnfrågor som har lett till anställdas frånvaro eller kompetensbrist? Är ditt företag i en situation där anställda saknas från jobbet på grund av olika hälsorelaterade orsaker? Det behöver inte vara så. Låt Rehappen vara din lösning.  

I det här numret djupdyker vi i People Analytics och systemet Rehappen och varför det är viktigt. Med hjälp av vår SaaS-lösning får du en förståelse för var utmaningarna finns och vilka kostnader det skapar. Med ett system, som stöttar kommunikation mellan chefer och HR-personal, får du en helhetssyn på ditt företags anställda och kan proaktivt förebygga, upptäcka, hjälpa medarbetare och lösa hälsorelaterade problem innan de påverkar företaget eller individen negativt. 

Systemet fångar sjukfrånvaro som är en viktig tidig signal på ohälsa. Ofta upplevs situationen som problem med bemanningen eller kompetensförsörjningen. Systemet kan vägleda i arbetet att skapa välmående organisationer. Vårt mål är att tidigt identifiera medarbetare med ohälsa och skapa en dialog och att bemöta individer med lösningar på ett professionellt sätt – både genom att stötta med kunskap till individen och helheten om arbetsmiljön samt att kunna arbeta GDPR-säkert. Rehappen hjälper er att skydda känslig data. Det ger chefer och HR möjlighet att fokusera på rätt saker och ger rätt förutsättningar att skapa en trygg hållbar arbetsplats. Tillsammans med systemstödet skapas mer tid till dialog och att bygga upp kunskap och kompetens. 

Systemet hjälper till att samla data för sjukfrånvaro och rehabilitering samt ger enkla rapporter på individer per chef som ligger utanför vissa gränsvärden. Chefer stöttas i arbetet att följa upp sjukfrånvaron med rätt data, anteckningsfält, statistik, fästa rehabiliteringsplaner, förberedelse av återgång i arbetet, arbetsanpassning, rutiner och läkarintyg.  

När riktig data saknas uppstår det ofta ett informationsgap mellan ledningen och de anställda, vilket kan leda till onödiga förluster, både ekonomiska och mänskliga. Ibland leder det också till “fel” insatser. Hållbarhetsarbetet är som bäst när det byggs på riktig data. Rehappen är  ett “smart” system som utgår från tidsintervaller som genererar automatiska påminnelser så att chefer och ledare och HR kan fokusera på dialogen istället för administration och tickets eller att skapa ärenden själva i systemet. 

Rehappen stöttar cheferna praktiskt och synliggör vad som behövs göras och vilka kostnader sjukfrånvaron genererar och vad vinsterna är att bygga hållbara team.

Vi vet ju alla att lagets spelare ibland behöver sitta på bänken p.g.a. skador. Då är det viktigt att teamet fortsätter fungera, men också att den som behöver tid att komma igen inte trillar mellan stolar, utan bemöts med rätt hjälp och anpassning. När det sker skapas trygghet och prestation. 

Vill du som arbetar professionellt med dessa frågor testa systemet?Systemet stödjer så klart både Svenska och Engelska, finns de behov för ytterligare språk så hör av dig!

Läs mer på vår webbplats!

Rehappen software

Rehappen stöttar suicidpreventiva dagen 

Denna vecka uppmärksammas självmord extra. Vi har fått möjligheten att lägga in Suicide Zeros utbildning ”våga fråga” i vår produkt för att nå ut till alla chefer. Självmordstankar är vanligt och det behövs mer kunskap. Att ge hopp om att det blir bättre framåt är viktigt, men det är inte alltid det hjälper. Att sörja är extra svårt för de som drabbats av självmord. Det kan hjälpa om vi ser det som en olycka som beror på ohälsa som individen inte väljer att ha. I första hand stötta med ohälsan som kan ta tid innan den släpper. Räkna med att det är det något vi får ha med oss som en del av vardagen. Ta hand om de som drabbats och vi är många som förlorat en vän, en kollega, en chef, en familjemedlem, en lagkompis eller stått bredvid någon som förlorat. Självmordsfrågan angår oss alla. Arbetsplatsen och skolan spelar en viktig roll i vardagen. Tänk dig för innan du ”skickar hem” någon som är ledsen. Ibland är tårar på jobbet helt ok. Glöm inte bort att ta professionell hjälp både till de närmaste men också för dig själv och teamet. En liten insats kan vara den stora skillnaden. Skänk gärna pengar till de frivilligorganisationer som utför ett viktigt arbete. Erbjud stöd. Det skapar trygga högpresterande organisationer och hållbara arbetsplatser. Var rädd om varandra!

suicide_zero_day

Förändringar i lagstiftningen för sjukförsäkringen 

Från och med 1 september blev det två ändringar i sjukförsäkringen. Den ena berör bedömning av arbetsförmåga mot arbete inom en angiven yrkesgrupp för sjukpenning och den andra särskilda regler för äldre inom sjukersättning.Vi på Rehappen hoppas att arbetsgivare blir duktiga på att anpassa och hjälpa så att så många som möjligt kan jobba. För de allra flesta innebär att jobba en bättre hälsa. Det ger gemenskap, ekonomisk självständighet och med starka team klarar vi av att vi är olika starka. Ändringarna handlar om den medicinska bedömningen. I Rehappen kan du länka direkt till FK. 

Läs mer här!

Kartlägg ditt företags sociala interna hållbarhet

Testa hur hållbart ditt företag är när det kommer till att förebygga psykisk och fysisk ohälsa. Vi är intresserade av hur ditt företag jobbar och dina svar är viktiga för oss. Du har möjlighet att få en analys tillsammans med oss i ett digitalt möte. Dina svar kommer presenteras tillbaka till dig i en analys på ditt företag, sammanställning på gruppnivå och kommer inte att delas med någon utomstående. 

Klicka här!